Personuppgifter

Genom att handla hos RöjDemo Musik accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina
personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt
för att behandla din beställning.  Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund.


RöjDemo Musik är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund.
Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du
har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina
individuella behov.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar
och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vilka uppgifter lagrar vi
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi
ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att
fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis
bokföringslagen.

Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig.
Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

Betalleverantör

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn,
efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även
personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att
skydda parterna mot bedrägeri.
De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: PayPal och Payson

Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information
med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för
leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för
avisering.
De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord.

Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår
nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

Vi använder MailerLite för att hantera vår e-postmarknadsföringslista och att skicka e-post till våra abonnenter. MailerLite är en leverantör av tredje part, som kan behandla dina data med hjälp av industristandardteknik för att hjälpa oss att övervaka och förbättra vårt nyhetsbrev.
MailerLites integritetspolicy finns på https://www.mailerlite.com/privacy-policy.
Du kan avregistrera dig från vårt nyhetsbrev genom att klicka på länken för abonnemang som finns i slutet av varje nyhetsbrev.

Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett
läsbart format.

Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till
radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse
(exempelvis enligt bokföringslagen).

Ansvarig för dataskydd
RöjDemo Musik är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att
reglerna efterföljs.

Så skyddar vi dina personuppgifter
Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra,
behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett
säkert sätt.
Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg.

Ändringar till de Allmänna Villkoren
Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer
att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med
order eller besök på webbplatsen.

Tvist och lagval
I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som
kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se. För boende i ett annat EU-land än
Sverige kan man lämna klagomål online via EU-kommissionens plattform för medling i tvister, se
http://ec.europa.eu/consumers/odr
Vid eventuell tvist följer vi beslut från ARN eller motsvarande tvistlösningsorgan.
Tvist gällande tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor ska tolkas i enlighet med
svensk rätt och lag.